DELEGACIJA OPĆINE JABLANICA BORAVILA U REPUBLICI TURSKOJ

U cilju unapređenja međusobne saradnje, razmatranja zajedničkih projekata kao i razmjenu  spoznaja i iskustava, a na poziv  općine Bagcilar, u Istanbulu i Ankari, Republika Turska, od 11. do 16. marta 2021. godine, boravila je delegacija općine Jablanica: Općinski Načelnik  Damir Šabanović, vijećnik u Općinskom vijeću Said Ivković, direktor Osnovne škole Edin Idrizović i prevodilac Muhamed Muminhodžić.


Ovom prilikom Načelnik općine Bagcilar Lokman Cagirici i Općinski načelnik Jablanice Damir Šabanović dogovorili su bratimljenje istanbulske općine Bagcilar i Općine Jablanica, a delegacija je posjetila  Savez općina turskog svijeta (TDBB), čiji je član i općina Jablanica od 2019. godine, Ministra obrazovanja oblasti Bagcilar, te Srednju školu „Alija Izetbegović“ u Bagcilaru.
U glavnom gradu Ankari, općinska delegacija  je posjetila načelnika općine Mamak i priverednu grupaciju „K Kent Grup“ gdje se razgovaralo o mogućnostima saradnje i realizaciji zajedničkih  projekata.
Delegacija Općine Jablanica izuzetno je zadovoljna ostvarenim kontaktima i rezultatima posjete, te očekuje da će dodatni impuls sveukupnoj saradnji dati najavljeno bratimljenje sa istanbulskom općinom Bagcilar.