DELEGACIJA OPĆINE JABLANICA U POSJETI OPĆINI GVOZD, REPUBLIKA HRVATSKA

Krajem protekle sedmice delegacija Općine Jablanica boravila je u posjeti Općini Gvozd u Republici Hrvatskoj. U delegaciji su bili Općinski načelnik Salem Dedić, Predsjedavajući Općinskog vijeća Jablanica Mate Mijić i pomoćnik općinskog načelnika Amela Muratović.

Delegacija je prisustvovala svečanoj sjednici Općinskog vijeća, kojoj je, između ostalih prisustvovao i Nikola Madžar, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, koji je predstavnike općine Jablanica upoznao o mogućnostima apliciranja na javne pozive koje finansira Vlada R Hrvatske putem svojih institucija u Bosni i Hercegovini.
Delegacija je srdačno dočekana od predstavnika Općine Gvozd na čelu sa načelnikom Milanom Vrgom. Dogovoreni su budući načini saradnje na prekograničnim projektima koji se finansiraju iz fondova Evropske unije. Takođe vođeni su razgovori o mogućnostima uspostavljanja saradnje privrednih subjekata između ove dvije Općine, a očekivati je nastavak saradnje i iz oblasti turizma, društvenih djelatnosti i poljoprivrede.