Članak je filtriran: Februar 2018

ODABRANI I NAGRAĐENI NAJBOLJI LITERARNI RADOVI U POVODU 1. MARTA – DANA NEZAVISNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE

U povodu 1. marta Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, tradicionalno, učenici J.U. „Srednja škola Jablanica“, pisali su literarne radove posvećene Danu nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Ovogodišnja tema bila je „Bosna i Hercegovina – to su svi naši snovi“, a kao prvonagrađeni rad proglašen je rad Bešić Majre, učenice II A gimnazije, kao drugonagrađeni ocjenjen je rad Kurić Jasmine, učenice II A gimnazije i trećenagrađeni rad je rad Sefer Nejle, učenice III A gimnazije.
    Tim povodom, Općinski načelnik Salem Dedić je u svom kabinetu upriličio prijem za nagrađene učenice i direktoricu JU „Srednja škola Jablanica" Sabinu Palić, prilikom čega je učenicama koje su napisale najbolje radove, uručio novčane nagrade.
    Načelnik je izrazio zahvalnost učenicama i direktorici JU Srednja škola Jablanica, što svake godine daju svoj doprinos obilježavanju 1. marta, Dana nezavisnosti, te svojim radovima uveličaju svečanu akademiju Općinskog vijeća Jablanica.
    Također, direktorica JU „Srednja škola Jablanica“, izrazila je zadovoljstvo što je Srednja škola, sad već tradicionalno, dio ovog velikog državnog praznika i što njihovi učenici kroz pisanje literarnih radova imaju priliku izraziti svoju kreativnost i podjeliti svoja razmišljanja o 1. martu, Danu nezavisnosti BiH.SVEČANO OBILJEŽEN DAN OPĆINE JABLANICA „22. FEBRUAR“ 2018. GODINE

U skladu sa Programom obilježavanja Dana općine Jablanica „22. februara“, aktivnosti na obilježavanju ovog najznačajnijeg datuma za općinu Jablanica, započele su u srijedu, 21.02.2018. godine otvaranjem „Izložbe umjetnina jablaničkog kraja“ i izložbe fotografija „Jablanica nekad i sad“, na kojoj su se predstavili BZK „Preporod“, UŽ „Most“, LUG „Neretva Art“  i samostalni umjetnik fotograf Dženad Džino.

PRIJEM DELEGACIJA POBRATIMA I PRIJATELJSKOG GRADA PAZINA

U Sali za sjednice Općinskog vijeća, Općinski načelnik Salem Dedić zajedno sa saradnicima, upriličio je prijem za delegacije pobratimskih općina iz Republike Srbije Paraćin i Inđija, pobratimskog grada Gevgelije iz Republike Makedonije, te prijateljskog Grada Pazina iz Republike Hrvatske.

OPĆINSKI NAČELNIK NAGRADIO NAJBOLJE LITERARNE RADOVE

U sklopu obilježavanja Dana općine Jablanica „22. februar“, Općinski načelnik Salem Dedić upriličio je prijem za tri prvonagrađene učenice, koje su u okviru tradicionalnog nagradnog konkursa za literarne radove za učenike centralne i svih područnih škola Osnovne škole „Suljo Čilić“ Jablanica, imale najbolje ocjenjene radove.

SAZVANA XVI SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA JABLANICA

Na osnovu člana 18. stav 2.  i  člana 71. stav 1. Poslovnika o radu Općinskog vijeća  Jablanica (“Službeni glasnik Općine Jablanica”,  broj: 4/09, 7/10, 7/15 i 8/16), predsjedavajući OV-a Mate Mijić sazvao je XVI sjednicu Općinskog vijeća Jablanica. Sjednica će se održati dana 28.02.2018. godine ( srijeda ) sa početkom u 9,00 sati.      

Obavještenje o uplati stipendija

Obavještavaju se učenici i studenti korisnici stipendija za školsku/akademsku 2017/2018. godinu koje dodjeljuje Općina Jablanica, da je danas (u srijedu 21. februara 2018. godine) izvršena uplata stipendija za mjesec januar 2018. godine.