Čestitka Općinskog načelnika učenicima Osnovne škole na osvojenom drugom mjestu na međunarodnom takmičenju u Zagrebu.

Poštovani učenici, mentore i direktore škole,
U povodu izuzetno velikog uspjeha i osvajanja drugog mjesta ma međunarodnom takmičenju iz edukacijske robotike za osnovne i srednje škole  održanog 23.9.2017. godine u Zagrebu  u svoje i u ime svih uposlenika  općinskog organa uprave i  Općine Jablanica upućujem najiskrenije čestitke  na velikom i vrijednom uspjehu učenicima Osnovne škole "Suljo Čilić": Begović Jasmini, Đelmo Ediju, Malanović Džejli i mentoru Adisu Piriji.

Činjenica da ste se uspjeli popeti na pobjedničko postolje  na takmičenju na kojem je učešće uzelo 60 timova i skoro 200 učenica i učenika  iz cijelog svijeta  dokazuje izniman talenat naših učenika i veliki kvalitet nastavnog i obrazovnog procesa koji je zastupljen u našoj školi.
I do sada ste nas znali obradovati rezultatima sa kantonalnih, federalnih i državnih takmičenja, ali ovaj uspjeh je bez sumnje do sada najveći i ja i svi građani Jablanice, siguran sam, osjećamo veliki ponos što ste našu lijepu Jablanicu predstavili u najljepšem svijetlu.
 Čestitke upućujem i vođi puta nastavnici Amri Đelmo te direktoru škole i svim ostalim  nastavnicima koji su takođe doprinjeli ovom uspjehu sa kojim se ponosi ne samo Jablanica, nego  i naš kanton, Federacija  BiH i država Bosna i Hercegovina.
Zbog odlaska na službeni put po pitanju obilježavanja Dana pobratimske   opštine Paraćin u Republici Srbiji, spriječen sam u narednim danima da vas lično primim i čestitam, ali ću to učiniti odmah po povratku.
S poštovanjem,

OPĆINSKI NAČELNIK
Salem Dedić dipl.ecc. S.R.