Članak je filtriran: Maj 2019

ODRŽANA JAVNA RASPRAVA O JAVNOM POZIVU ZA PODRŠKU PROJEKTIMA OCD

U sklopu Regionalnog programa jačanja lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) kojeg finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), u sali  za sjednice Općinskog vijeća Jablanica, u petak, 24.05.2019. godine , uz učešće predstavnika  organizacija civilnog društva sa područja općine Jablanica (udruženja i fondacije) održana je Javna rasprava  odabira prioritetnih oblasti Javnog poziva na području općine Jablanica za 2019. godinu.

ZAKAZANA 29. SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA

Na osnovu člana 18. stav 2.  i  člana 71. stav 1. Poslovnika o radu Općinskog vijeća  Jablanica (“Službeni glasnik Općine Jablanica”,  broj: 4/09, 7/10, 7/15 i 8/16), Predsjedavajući Općinskog vijeća Mate Mijić sazvao je  29. Sjednicu Općinskog vijeća Jablanica. Sjednica će se održati u četvrtak,  30.05.2019. godine u sali za sjednice Općinskog vijeća Jablanica, sa početkom u 9,00 sati.

ODRŽANA VANREDNA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA

Sjednica je održana  u ponedjeljak,  20.05.2019. godine u sali za sjednice Općinskog vijeća Jablanica, sa početkom u 9,00 sati, a završena u 11,47 sati. Prisustvovalo je 19 vijećnika. Sjednici je prisustvovao i stečajni upravnik „Granit” dd Jablanica u stečaju.

OPĆINSKI NAČELNIK UPRILIČIO PRIJEM ZA 43. GENERACIJU MATURANATA

U ponedjeljak 20.05.2019. godine u Sali za sjednice Općinskog vijeća Općine Jablanca, Općinski načelnik Salem Dedić, zajedno sa saradnicima, primio je 43.generaciju maturanata, predvođenih profesorima i direktoricom Srednje škole Sabinom Palić. Školovanje su završila 63 učenika iz četiri odjeljenja: dva opće gimnazije, jedno odjeljenje hotelsko-turističkih tehničara i jedno odjeljenje kuhara. Ukupno 63 maturanta.

ZAKAZANA VANREDNA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA

Na osnovu člana 18. stav 2., člana 69. stav 2.  i  člana 71. stav 1. Poslovnika o radu Općinskog vijeća  Jablanica (“Službeni glasnik Općine Jablanica”  broj: 4/09, 7/10, 7/15 i 8/16),  Predsjedavajući Općinskog vijeća Mate Mijić sazvao je Vanrednu sjednicu Općinskog vijeća Jablanica. Sjednica će se održati  u ponedjeljak,  20.05.2019. godine u sali za sjednice Općinskog vijeća Jablanica, sa početkom u 9,00 sati.

Poziv predstavnicima organizacija civilnog društva za učešće u Javnoj raspravi

Pozivaju se sve organizacije civilnog društva sa područja općine Jablanica (udruženja i fondacije) da prisustvuju Javnoj raspravi odabira prioritetnih oblasti Javnog poziva na području općine za 2019. godinu, a u sklopu Regionalnog programa jačanja lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) kojeg finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

URUČIVANJE OPREME U PROJEKTU OSNAŽIVANJA ŽENSKOG PODUZETNIŠTVA U OPĆINI JABLANICA

U skladu sa ugovorom  o saradnji sa Udruženjem za razvoj i afirmaciju društva, Nodas iz Sarajeva, kroz projekat „Osnaživanje položaja žena  kroz podršku ženskom poduzetništvu u općini Jablanica (i općini Stolac)“, nakon potpisanih ugovora sa  jablaničkim ženama  koje su  aplicirale i  zadovoljile propozicije u četvrtak 16.5.2019. godine, u prisustvu Općinskog načelnika, Stručnog saradnika za poljoprivredu u Općini Jablanica, predstavnika Saveza poljoprivrednih proizvođača i Udruženja žena „ Most“ te samih korisnica donacije,  pred zgradom Stare Općine Jablanica na Doljanci izvršeno je uručivanje opreme.