UZ DAN ŠKOLE, OTKRIVEN „STUB MIRA“ U OSNOVNOJ ŠKOLI „SULJO ČILIĆ“

„Mirovni stub“, kao doprinos u očuvanju mira i širenju ideja o miru, koji, pod okriljem UNESCO-a dodjeljuje  Međunarodna organizacija „Peace Poles International“ koja  ima svoje ogranke po cijelom svijetu, zahvaljujući našem mladom sugrađaninu Denisu Avdiću svečano je, a u povodu Dana Osnovne škole  „Suljo Čilić“ otkriven u holu škole. 

Stub mira su otkrili autor nagrađenog rada učenik Denis Avdić, koji je  u konkurenciji 6.000 radova iz 79 zemalja svijeta te ocjenom 61 međunarodnog  sudije, pobjedio u svojoj starosnoj kategoriji, direktor JU Osnovna škola „Suljo Čilić“ Edin Idrizović i Općinski načelnik Salem Dedić. Ovo je 181 stup koji je postavljen u svijetu, a prvi u našoj zemlji. Na posebno organziranoj svečanosti u holu Osnovne škole uz prisustvo mnogih zvanica i uz muzički program, tim povodom obratili su se direktor škole Edin Idrizović i Općinski načelnik Salem Dedić koji je između ostalog istakao: „Stubovi mira su simbol zajedničke želje da razmišljamo, govorimo i činimo sve u službi ove časne misije u našim životima, tako da i mi evo upravo odavde šaljemo jasnu poruku „neka mir zavlada na cijeloj  zemaljskoj kugli“. Svima nam je čast da je Stub mira došao baš nama, u našu općinu, kao prvi u BiH  zahvaljujući našem Denisu. Hvala ti Denise i hvala Osnovnoj školi „Suljo Čilić“ Jablanica“.

U nastavku programa obilježavanja Dana škole u sportskoj dvorani održana je muzičko-scenska  priredba za učenike, nastavno osoblje i brojne goste i prijetelje škole.