SVEČANO OBILJEŽEN DAN ŠKOLE, JU SREDNJA ŠKOLA JABLANICA

U kino Sali Jablanica, u ponedjeljak 27. maja 2019. godine školskom priredbom svečano je obilježen 25. Maj- Dan  škole, JU Srednja škola  Jablanica, koja ove godine obilježava 45 godine postojanja. Tim povodom učenici su  predstavili dio rada školskih sekcija kao i rezultate postignute na takmičenjima. Svečanosti obilježavanja Dana škole  prisustvovali su predstavnici javnog i političkog života općine Jablanica, vjerskih institucija, predstavnici Kantonalnog ministarstva i Pedagoškog zavoda Mostar, predstavnici Turske vojne misije u BIH, profesori, učenici, roditelji....

Direktorica škole Sabina Palić, u svom prigodnom govoru istakla je  činjenicu da ustanova ima dobre odnose i podršku privrednih i društvenih subjekata, organizacija i institucija, a posebno Općine Jablanica. 
Dr. Amela Medar, stručna savjetnica  U Pedagoškom zavodu Mostar istakla je odlične rezultate koje postižu učenici i uposlenici JU Srednja škola Jablanica i  sve izraženijim zahtjevima za organizovanjem nastave u skladu sa najnovijim trendovima u obrazovanju.
 Općinski načelnik Salem Dedić je čestitajući  Dan škole učenicima, profesorima i rukovodstvu škole naglasio:  „da je ovo poseban dan, jer smo u godini kada obilježavamo 45. godine postojanja Srednje  škole u Jablanici iz koje ovih dana, na najljepši način ispraćamo 43-u generaciju maturanata: gimnazijalaca, turističkih tehničara, kuhara. Svi možemo biti ponosni na ovaj uspjeh, kažu, jedne od najboljih generacija, ali zasluge pripadaju učenicima, rukovodstvu škole, a posebno nastavnom osoblju“.
U povodu Dana škole JU Srednja škola  Jablanica nagradila je  učenike koji su postigli zapažene rezultate na državnim, kantonalnim i školskim takmičenjima. Prisutnima je pušten film „Mjesto zločina“, u izvedbi učenika Srednje škole Jablanica, sa kojim su nastupili na međunarodnom festivalu u Tutinu SR Srbija.
Općinski Načelnik  Salem Dedić  također je nagradio učenike za postignute rezultate na državnim i kantonalnim takmičenjima, koji do sada nisu bili nagrađivani. Na školskoj priredbi su se predstavile muzička, horska i dramska sekcija, a štampan je i školski list „Mladost.“ Svečanost obilježavanja Dana srednje škole u Jablanici  obogaćena je likovnom izložbom i rukotvorinama učenika škole u holu kina.