PRIJEM ZA POBJEDNIKE LITERARNOG KONKURSA U POVODU 1. MARTA, DANA NEZAVISNOSTI BIH

U sklopu obilježavanja 1.Marta, Dana nezavisnosti BiH, Općinski načelnik je raspisao tradicionalni nagradni konkurs za literarne radove za učenike  JU Srednja škola  Jablanica, posvećene Danu nezavisnosti BiH. Ovogodišnja tema nosila je naslov:„ Dan nezavisnosti BiH “, a rezultati su slijedeći: prvonagrađeni je  rad učenice IV A razreda Dalile Nezirić, drugonagrađeni je rad  učenice III A razreda Senide Šubara, i kao trećenagrađeni, je rad učenice I A razreda Suane Mešić.

Prvonagrađena učenica Dalila Nezirić je na Svečanoj akademiji Općinskog vijeća Jablanica posvećenoj 1. Martu, Danu nezavisnosti BiH  u nedjelju 1. marta 2020. godine, pročitala svoj rad.
Općinski načelnik Dedić Salem primio je nagrađene učenice i direktoricu  JU Srednja škola Jablanica, Sabinu Palić u Sali za sjednice Općinskog vijeća Jablanica i uputio čestitke, te uručio prigodne novčane nagrade.  Prijemu prvonagrađenih učenika prisustvovali su Šaćir Buturović, šef odjeljenja  i Alma Bajramović viši stručni saradnik u Službi za opću upravu, društvene djelatnosti, boračko-invalidsku zaštitu, socijalna pitanja i zajedničke poslove.