PRIJEM ZA KADETSKU REPREZENTACIJU BIH U KOŠARCI, KOJA SE U JABLANICI PRIPREMA ZA EVROPSKO PRVENSTVO

Općinski načelnik Salem Dedić i Ministar za trgovinu, turizam i zaštite okoliša HNK Ajdin Teletović, u petak 12.07.2019. godine, u Sali za sjednice Općinskg vijeća Jablanica,   priredili su  prijem za igrače, selektora, sekretara KS BiH i trenere  kadetske košarkaške selekcije Bosne i Hercegovine U-16,  koja se u Jablanici u Sporskom centru  Jablanica priprema za Evropsko prvenstvo A divizije koje će se od 9. do 18. augusta igrati u italijanskim Udinama.

Zaželjevši im dobrodošlicu, Općinski načelnik  i Ministar Teletović su istakli kako je ovo prva selekcija reprezentativaca BiH koja obavlja pripreme u Sportskom centru Jablanica, te naglasili da su poduzete sve mjere kako bi naši mladi košarkaši imali optimalne uslove za pripreme.
„Biti domaćin našoj košarkaškoj reprezentaciji koja u Jablanici obavlja pripreme pred Evropsko prvenstvo je prije svega čast i velika promocija općine Jablanica i jablaničkog sporta. Sredstva za pripreme obezbjedila je Vlada HNK, odnosno Ministarstvo na čijem je čelu ministar Ajdin Teletović, a Općina  Jablanica i prije svih JU Sportski centar Jablanica,  pruža svaku drugu pomoć. Želimo im da se ugodno provedu u Jablanici a na raspolaganju su im svi tereni i objekti za pripreme. U ime općine  Jablanica želim im da na predstojećem prvenstvu ostvare najbolji mogući rezultat i našu zemlju predstave u najboljem svijetlu. Želim da se saradnja sa KS BiH nastavi i u narednom periodu“- rekao je načelnik Dedić, koji je ovom prilikom košarkašima selekcije BiH U-16 podjelio prigodne poklone, a  pojedinosti o Jablanici  naši košarkaš dobili su putem  video prezentacije Općine Jablanica.  Prijemu su uz igrače prisustvovali članovi stručnog štaba reprezentacije,  selektor  Admir Prašović, generalni sekretar KS BiH  Amer Čolan, treneri Filip Novak i Eldar Kavgić te fizioterapeut Azur Mehanović. Generaln sekretar KS BiH  Amer Čolan i selektor reprezentacije  Admir Prašović zahvalili su se Općinskom načelniku i ministru Teletoviću na svim dosada vođenim aktivnostima oko dolaska reprezentacije BiH u Jablanicu, te  istakli da su prezadovoljni  prijemom u Jablanici i  uslovima za pripreme u Sportskom centru.