OPĆINSKI NAČELNIK PRIREDIO PRIJEM ZA KADETKINJE RK TURBINA, POBJEDNICE HERCEGOVINA RUKOMETNE LIGE

Općinski načelnik Salem Dedić, sa saradnicima, u petak 12.07.2019. godine u Sali za sjednice Općinskg vijeća Jablanica,   priredio je prijem za rukovovodstvo, trenere i igračice-kadetkinje RK Turbina (godište 2004.) koje su  nedavno u okviru Hercegovina rukometne lige u Mostaru u konkurenciji klubova iz Čapljine, Gruda, Ljubuškog, "Zrinjskog" i "Lokomotive" iz Mostara i  "Iskre" iz Stoca, osvojile prvo mjesto. U svom obraćanju Općinski načelnik je ponovio čestitku i zahvalnost mladim rakumetašicama, njihovim trenerima i rukovodstvu kluba koji su svojim dosadašnjim radom, trudom i zalaganjem na najljepšti način predstavile svoj klub i općinu Jablanica: „Drago mi je da sam danas vidio jedan prelijep kolektiv, jednu predivnu mladost koja je u najboljem svijetlu prezentovala  općinu Jablanica i rukomet općine Jablanica. Oni će i  dalje imati našu podršku  i želim im da nastave ovim tempom kao kadetkinje, a jednog dana kao seniorke. Sportski savez i ja,  stojimo  na raspolaganju ovom ali i svim drugim klubovima koji na  ovakav način postižu velike uspjehe“.-naglasio je načelnik Dedić

Ovom prilikom, Općinski načelnik je u ime Općine Jablanica, svim igračicama, trenerima i upravi podjelio prigodne poklone. U ime rukovodstva kluba, predsjednica UO RK Turbina,  Alma Pinjić  izrazila je zahvalnost Općinskom načelniku  na podršci klubu: „te je i ovaj uspjeh rezultat te saradnje i podrške“ -naglasila je Pinjić.

Treneri Maid Tahirović i Majdin Bajramović su takođe istakli veliku pomoć Općinskog načelnika, Općinskog vijeća i rukovodstva kluba. Predsjednik Sportskog saveza općine Jablanica Šaćir Buturović, takođe je uputio čestitke RK Turbina naglasivši da će krovna sportska organizacija uvijek stajati uz sportiste kroz obezbjeđenje osnovnih materijalnih  potreba klubova za njihova takmičenja. Predsjednica Upravnog odbora kluba Alma Pinjić, uručila je Općinskom načelniku, zlatnu medalju sa nedavno završenog prvenstva Hercegovine u rukometu.