POZIV ZA UKLJUČIVANJE U REVIZIJU STRATEŠKOG PLANA RAZVOJA

Poštovani/na, Općina Jablanica je uz podršku Projekta integralnog lokanog razvoja (ILDP), Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) i Švicarske agencije za razvoj i saradnju, pokrenula proces revidiranja Strategije razvoja općine Jablanica.

Općinski razvojni tim (ORT) vas poziva da se uključite u proces revizije strategije, date svoj doprinos kako bi u ovom procesu došli do projekata koji bi pridonjeli razvoju naše općine.

Faza revidiranja je došla do toga da razgovaramo o sektorskom programiranju, odnosno došli smo do dijela u kojem  trebamo da utvrdimo koji projekti će biti dio Strategije. Kako bi mogli kvalitetno odraditi naredne radionice, neohodno je da imamo što više prijedloga projekata.
Obzirom na navedeno, a imajući u vidu da je ORT u prethodnom periodu pripremo određene materijale, pozivamo Vas da se uključite u rad ORT-a, u rad Sektorskih grupa i Partnerske grupe i date svoje komentare na ponuđene materijale i svoje prijedloge projekata.
Molimo Vas da iskoristite priliku i uključite se u rad razvojnog tima i navedenih radnih grupa i da pomognete u definisanju strateških projekata kako bi do 25. septembra imali određene projektne prijedloge o kojima bi mogli razgovarati.
Obrazac projektnog prijedloga je dokument koji vam može poslužiti kao vodilja za projektne ideje i nikako ne predstavlja zadani okvir van kojeg ne mozemo ici. To znaci da cemo u razmatranje prihvatiti sve projekte koji nam se dostave, ali projekti koji ne korespondiraju sektorskim ciljevim, koji nisu razvojnog karaktera i koji imaju nerealne izvore finansiranja, necemo uvrstiti u Strategiju.

Materijale neophodne za vaše eventualne komentare i primjerak projektnog obrasca u elektronskoj formi,  možete naći na web stranici Općine Jablanica: www.jablanica.ba. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, stojimo vam na raspolaganju na brojeve  telefona: 036/751-306, 061/525-021 ili na e mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

Srdačan pozdrav,


KOORDINATOR  ORT-a
Dženan Mulahasanović, dipl.ecc   

Link za preuzimanje dokumentacije.