POTPISAN SPORAZUM O SUFINANSIRANJU PROJEKTA “IZGRADNJA KUĆE ZA SOCIJALNO UGROŽENU PORODICU SEFER ALMIRA-MZ DOLJANI“

U utorak 22.11.2016.godine u Sali za sjednice Općinskog vijeća Jablanica, u cilju rješavanja teške materijalne i socijalne situacije porodice Sefer Almira iz Doljana, potpisan je Sporazum o sufinansiranju projekta „Izgradnja kuće za socijalno ugroženu porodicu Sefer Almira-MZ Doljani.

Potpisnici Sporazuma kao sufinansijeri projekta su:  Općinski načelnik Salem Dedić u ime Općine Jablanica, menadžer Omer Ivković u ime MDD „Merhamet“ Jablanica, v.d. direktorica Begzada Šukman u ime JU „Centar za socijalni rad Jablanica, Majda Ramić, voditelj akcije prikupljanja novčane pomoći za porodicu Sefer Almira i Sefer Almir iz Doljana kao korisnik jednokratne novčane pomoći.

Potpisani sporazum reguliše međusobna prava i obaveze u pogledu sufinansiranju projekta, a voditelj aktivnosti vezanih za realizaciju  sporazuma je MDD „Merhamet“ Jablanica u saradnji sa JU Centar za socijalni rad Jablanica.
Općinski načelnik Salem Dedić izrazio je zadovoljstvo što je došlo do potpisivanja sporazuma i izrazio optimizam načinom i vođenjem aktivnosti u realizaciji projekta izgradnje kuće za socijalno ugroženu porodicu Sefer iz Doljana te adekvatno zbrinjavanje četveročlane porodice od koje je troje djece. Sa svoje strane učinićemo sve što je u našim mogućnostima  da pomognemo realizaciju ovog projekta-istakao je načelnik Dedić.