OTVOREN 15. MEĐUNARODNI SAJAM “DANI TREŠNJE 2017.”

U prisustvu  brojnih gostiju iz javnog, političkog i privrednog života grada Mostara, HNK i FBiH te izlagača i predstavnika diplomatskog kora u srijedu   23.maja 2017.godine u prostorijama bivšeg tržnog centra “Merkur” u Vrapčićima kod Mostara, svečano je otvoren trodnevni, jubilarni 15. po redu, Međunarodni sajam privrede, prehrane i turizma, pod nazivom "Dani trešnje 2017."

Učešće na sajmu je uzelo preko 300 izlagača iz BiH i država u okruženju. Među domaćim izlagačima nalazi se i  jablanički  štand u organizaciji Saveza poljoprivrednih udruženja i Udružena žena “Most” iz Jablanice. Otvaranju sajma prisustvovali su Općinski načelnik Salem Dedić, Sekretar općinskog organa uprave i  predstavnici općinske  Službe za lokalni ekonomski razvoj i investicije, finansije i trezor te predstavnici Saveza poljoprivrednih udruženja iz Jablanice. Ovogodišnji partner sajma je Vlada Srednjobosanskog kantona, a generalni pokrovitelj je Klas d.d. Sarajevo.
Organizatori Sajma uručili su zahvalnice brojnim pojedincima i organizacijama, zaslužnim za održavanje ove tradicionalne manifestacije. U okviru sajma će se održati i stručna predavanja o temi "Klastersko udruživanje u gospodarskom i poljoprivrednom sektoru". Poseban naglasak će biti stavljen na trešnje, smilje i seoski turizam.