OPĆINU JABLANICA POSJETILI PREDSTAVNICI KOMUNALNIH PREDUZEĆA KRALJEVINE NORVEŠKE

Predstavnici komunalnih preduzeća Kraljevine Norveške udruženi u korporaciju od šest (6) preduzeća danas su se, zajedno sa predstavnicima JKP “Jablanica“ dd u stečaju Jablanica i JKP „Standard“ d.o.o. Konjic, sastali sa Općinskim načelnikom Salemom Dedićem i saradnicima, a po pitanju uspostavljanja saradnje u komunalnoj oblasti.

Cilj njihovog dolaska u Bosnu i Hercegovinu jeste pružanje pomoći komunalnim preduzećima u nabavci opreme i poboljšanju komunalnih usluga.
U ranijem periodu JKP “Jablanica“ d.d. u stečaju Jablanica su donirali vozilo za odvoz smeća, a također pružaju pomoć popravke i održavanja svih doniranih vozila na području Bosne i Hercegovine.
Ono što je bilo planirano današnjom posjetom jeste i uručenje još jednog vrijednog vozila za JKP “Jablanica“ dd u stečaju Jablanica, međutim zbog spriječenosti jednog od direktora da prisustvuje istom, prolongirano je za proljeće 2019. godine kada će se JKP “Jablanica“ dd u stečaju Jablanica donirati jedno vozilo za odvoz smeća i jedan autpodizač.
Općinski načelnik Salem Dedić je ovom prilikom izrazio veliku zahvalnost predstavnicima komunalnih preduzeća Kraljevine Norveške na nesebičnoj podršci koju pružaju jablaničkom komunalnom preduzeću koje, iako u stečaju, pokušava da posluje pozitivno, što su prepoznali i vijećnici Općinskog vijeća Jablanica koji su na posljednjoj sjednici dali podršku izvještaju o radu i poslovanju JKP „Jablanica“dd u stečaju Jablanica, te izrazio želju za daljom uspješnom saradnjom u domenu razmjene znanja, iskustva i proširenja saradnje na druge oblasti, te međusobnog bratimljenja sa općinama u Norveškoj.