OPĆINSKI NAČELNIK UPRILIČIO PRIJEM ZA 43. GENERACIJU MATURANATA

U ponedjeljak 20.05.2019. godine u Sali za sjednice Općinskog vijeća Općine Jablanca, Općinski načelnik Salem Dedić, zajedno sa saradnicima, primio je 43.generaciju maturanata, predvođenih profesorima i direktoricom Srednje škole Sabinom Palić. Školovanje su završila 63 učenika iz četiri odjeljenja: dva opće gimnazije, jedno odjeljenje hotelsko-turističkih tehničara i jedno odjeljenje kuhara. Ukupno 63 maturanta.

Općinski načelnik je uputio čestitku svim učenicima i nastavnom osoblju škole na uspjehu i vladanju, te naglasio kako mu je  tradicionalni prijem maturanata Srednje škole i lično u funkciji općinskog načelnika uvijek poseban i da  svake godine sa radošću organizuje prijem maturanata
Također, Načelnik je istakao kako su Općina Jablanica i Općinsko vijeće općine Jablanica prioritetno orjentisani prema mladim naraštajima, kroz razne programe subvencioniranja zapošljavanja, te pružanja prilike da kroz volontiranje steknu nephodni staž i polože stručni ispit.
Prisutnima se obratila i direktorica JU Srednja škola Jablanica Sabina Palić, koja je istakla ogroman doprinos i pomoć Općinskog načelnika i Općine Jablanica u kvalitetnijem funkcionisanju nastavnog procesa, te istakla kako je to jedan dug koji se na neki način treba vratiti. Direktorica se zahvalila Načelniku na toplom prijemu i izraženom optimizmu, koji je mladim ljudima itekako protreban. Na kraju svog obraćanja podsjetila je učenike kako nikada ne smiju zaboraviti svoj grad i kako se nakon studija trebaju vratiti, pronaći zaposlenje i time doprinijeti razvoju općine Jablanica. Direktorica Palić, posebno je istakla izuzetne uspjehe u učenju koje su postigli IV razredi gimnazije, te naglasila da „ i u zbornici  preovladava mišljenje da će nedostajati, jer su zaista posebni u svakom pogledu.“
U ime učenika i rukovodstva škole, učenica generacije Jasmina Kurić je Općinskom načelniku uručila pozivnicu za matursko veče, nakog čega je uslijedilo zajedničko fotografisanje.