OBILJEŽAVANJE DANA ŠEHIDA U JABLANICI

U srijedu. 5.6.2019.godine,   drugog dana ramazanskog Bajrama koji se obilježava i kao Dan šehida, u organizaciji porodica šehida i poginulih boraca i općine Jablanica, mješovite delegacije, predvođene jablaničkim imamima,  obišle su  svih 27 mezaristana i šehitluka na području općine Jablanica, a nakon toga u prisustvu velikog broja članova iz redova boračkih kategorija i  građana Jablanice  na gradskom mezaristanu i šehitluku   „Jasen“ u Jablanici poklonjena je dova Jasin-šerif za duše svih šehida. Rodbini, saborcima, prijateljima i  građanima Jablanice u ime medžlisa IZ Jablanica obratio se glavni imam  Ekrem ef. Hodžić.

Na Centralnom spomen obilježju šehidima, poginulim, nestalim borcima odbrambeno-oslobodilačkog rata “1992-95”, delegacije Organizacije porodica šehida i poginulih boraca,  Udruženja Ratnih vojnih invalida,  Jedinstvene organizacije boraca i Općine Jablanica te delegacije udruženja građana i političkih subjekata,  položile su bukete cvijeća i proučili Fatihu. U ime organizacije porodica šehida I poginulih boraca općine Jablanica, prisutnima se obratila predsjednica Udruženja Zumreta Memidžan.
Centralni događaj u povodu Dana šehida u općini Jablanica   bio je je Bajramski prijem Općinskog načelnika  Salema Dedića za sve porodice šehida i poginulih boraca sa područja općine Jablanica, kojima je po tradiciji podjeljena novčana hedija.