Obavijest za prijavu lica koja su zbog starosti, bolesti ili invalidnosti vezana za svoje domove za glasanje putem mobilnog tima

Općinska izborna komisija Jablanica obavještava građane da će formirati mobilni tim za birače koji su vezani za svoje domove zbog starosti, bolesti ili invalidnosti  kako bi isti mogli glasati na predstojećim izborima.

Pozivaju se građani da putem svojih mjesnih zajednica dostave podatke o licima koja su zbog starosti, bolesti ili invalidnosti vezana za svoje domove, a koja bi putem mobilnog tima htjela glasati na predstojećim izborima. Podaci trebaju sadržavati: ime i prezime, punu adresu prebivališta i broj telefona.
Tražene podatke predstavnici mjesnih zajednica mogu dostaviti najkasnije do 05.09.2018. godine na protokol Općine Jablanica, faks: 036/752-717 ili na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..
Nakon prikupljenih podataka, volonteri Općinske izborne komisije će obići ove birače kako bi isti potpisali izjavu da žele glasati putem mobilnog tima i preuzeli kopiju medicinske dokumentacije o bolesti ili invaliditetu.
 
Predsjednik OIK-a, Aldin Širić