INVESTITOR IZ KRALJEVINE SAUDIJSKE ARABIJE U POSJETI OPĆINI JABLANICA

Općinu Jablanica,  Općinskog načelnika Salema Dedića i saradnike,  u četvrtak 11.10.2018. godine, posjetio je  investitor iz Kraljevine Saudijske Arabije gospodin  Ali Alzaydani.

U srdačnom i prijateljskom razgovoru, potencijalnom investitoru je predstavljena općina Jablanica, njena prirodna bogatstva i  zakonske procedure za investiranje te mogućnosti koje stoje na raspolaganju   investitorima koji žele ulagati u općinu Jablanica.
Izuzetno zadovoljan prijemom u općini Jablanica gospodin Al Alzaydani je između ostalog  izjavio: „Vidio sam da je ovo područje povoljno za investitore i svi investitori koji žele da investiraju u vode, trebaju da investiraju ovdje. Vidio sam da je Načelnik općine gospodin Dedić voljan i spreman da pomogne svima koji žele da dođu ovdje i obezbjedi im sve što im je potrebno. Ja nisam dobar biznismen ali sam dobar u stvaranju veza između  biznismena   i mjesta za investiranje. Uvjerio sam se da svi ljudi koji su zaduženi da vode ovaj grad imaju poštovanje prema građanima Saudijske Arabije i impresioniran sam kako nas dočekuju.

Osjećam se kao kod kuće. I obećavam, a to sam rekao i načelniku Dediću da ću se potruditi da dovedem najbolje investitore iz saudijske Arabije“- rekao je na kraju gospodin Al Alzaydini.