Čestitka Općinskog načelnika u povodu 25.novembra Dana državnosti BiH

Povodom 25. novembra, Dana državnosti BiH, svim građanima, općine Jablanica i BiH i svim građanima jedine nam domovine bez obzira gdje se nalazili, u svoje i u ime  organa uprave Općine Jablanica, upućujem najiskrene čestitke.

Na ovaj značajan dan, prije 77 godina, narodi Bosne i Hercegovine su hrabro digli glas protiv fašizma i obnovili državnost naše domovine.
Obilježavanje Dana državnosti  BiH je prilika da se sjetimo svih onih koji u proteklim decenijama nisu žalili položiti živote u borbi za demokratsku i prosperitetnu Bosnu i Hercegovinu, lišenu bilo kakve vrste diskriminacije. Neka nam njihova žrtva bude trajno podsjećanje na obavezu da ne posustanemo na putu izgradnje uspješne i funkcionalne BiH, po mjeri svih njenih naroda i građana.
U biću naše zemlje je ideja antifašizma, zajedništva i ravnopravnosti, kao zalog budućim generacijama, a ujedno poruka onima koji ne poštuju njen integritet i teritorijalni suverenitet da se ovaj značajan datum ne može izbrisati  iz historije, jer je Bosna i Hercegovina, nadživjela sve one koji su je i do sada, osporavali.


V.D. OPĆINSKOG NAČELNIKA
Salem Dedić dipl.ecc.