Septembar 2019

PRIJEM ZA JABLANIČKOG PČELARA

Općinski načelnik Salem Dedić je u ponedjeljak,  30.09.2019. godine, priredio prijem za  jablaničkog pčelara Omera Macića  koji se na 5. Međunarodnom ocjenjivanju kvalitete meda-“Medena Tuzla 2019”,  na kojem su učestvovali  pčelari i udruženja iz Bosne i Hercegovine i svijeta, okitio posebnim priznanjem „Zlatna pčela“, za najbolje ocjenjeni med sa područja BiH, po mišljenju stručnog žirija i rezultatima laboratorijske analize.

DRUGOG DANA SAJMA ODRŽAN OKRUGLI STO I URUČENA PRIZNANJA ZA NAJKVALITETNIJE PROIZVODE

Drugog dana 11. tradicionalnog Sajma „Jablanički dani zdrave hrane, ljekobilja i pčelarstva“ u organizaciji „Saveza poljoprivrednih udruženja Jablanica“, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNK  i općine Jablanica i pod motom“ Zdrava hrana put do dobrog zdravlja“, na prijedlog  članova Stručnog žirija za ocjenu najkvalitetnijih proizvoda dodjeljena su priznanja i proglašeni  najbolji  proizvodi u kategorijama:

OTVOREN 11. SAJAM „JABLANIČKI DANI ZDRAVE HRANE, LJEKOBILJA I PČELARSTVA 2019.“

U holu Sportskog centru Jablanica u srijedu 25.09.2019. godine, otvoren je 11. Tradicionalni Sajam „Jablanički dani zdrave hrane, ljekobilja i pčelarstva“. Organizator manifestacije je „Savez poljoprivrednih udruženja Jablanica“, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNK  i općine Jablanica, a moto manifestacije je “Zdrava hrana put do dobrog zdravlja“.

Izvještaj o održanom II mentorskom sastanku u okviru Javnog poziva za predaju projektnih prijedloga u sklopu projekta Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) u općini Jablanica

U okviru Javnog poziva za organizacije civilnog društva/nevladine organizacije za predaju prijedloga projekata koji se organizuje u sklopu projekta „Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu“ (ReLOaD)1 u saradnji sa Općinom Jablanica, u  ponedeljak  23. septembra 2019. godine u trajanju od 12.00 do 14.00 sati održan je drugi  od četiri planirana mentorska sastanka za zainteresovane predstavnike/ce  organizacija civilnog društva (OCD).

OPĆINA JABLANICA USPJEŠNO IZVRŠILA RECERTIFIKACIJSKI AUDIT ISO STANDARDA 9001:2015

Nakon dvodnevnog certifikcijskog audita koji je izvršila cerifikacijska kuća Biro Veritas iz Rijeke, voditelj tima ove kuće Vlado Ivanković je na završnom sastanku konstatovao da je Općina Jablanica uspješno zadržala kvalitet usluga u skladu sa međunarodnim standardom  kvaliteta ISO  9001:2015., odnosno njen kvalitet usluga, odgovara svim zahtjevim auditirane norme.

Izvještaj o održanom I mentorskom sastanku u okviru Javnog poziva za predaju projektnih prijedloga u sklopu projekta Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) u općini Jablanica

U okviru Javnog poziva za organizacije civilnog društva/nevladine organizacije za predaju prijedloga projekata koji se organizuje u sklopu projekta „Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu“ (ReLOaD)1 u saradnji sa Općinom Jablanica, u  ponedeljak  9. septembra 2019. godine u trajanju od 12.00 do 13.30 sati održan je prvi  od četiri planirana mentorska sastanka za zainteresovane predstavnike/ce  organizacija civilnog društva (OCD).

ReLOaD PROJEKAT I OPĆINA JABLANICA ORGANIZIRALI ”OTVORENI DAN” ZA ORGANIZACIJE CIVILNOG DRUŠTVA

Projekat “Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) u saradnji sa Općinom Jablanica  organizirao je  u petak 6.9.2019. godine u Sali za sjednice Općinskog vijeća Jablanica  prezentaciju „Otvoreni dan“ za organizacije civilnog društva (OCD) sa područja općine Jablanica okviru kojeg je  prisutnima predstavljen  Javni poziv,  način prijavljivanja na Javni poziv, kriteriji, a u sklopu kojeg su i sami predstvnici NVO mogli da postavljaju pitanja. Sastanak je moderirao predstavnik UNDP-a  Damir Žarak.