Članak je filtriran: Januar 2019

OBAVJEŠTENJE O UPLATI TROŠKOVA PREVOZA UČENIKA ZA DIO MJESECA JANUARA 2019.

Općina Jablanica obavještava roditelje i učenike Osnovne škole „Suljo čilić“ Jablanica da će nadležne službe Općine Jablanica u saradnji sa JU Osnovna škola  „Suljo Čilić“ izvršiti obračun i uplatu u ponedjeljak 21. ili utorak 22.01.2019. godine na ime troškova prevoza učenika za dio mjeseca januara 2019. godine.

OTVOREN SUPERMARKET BINGO U JABLANICI

Kompanija Bingo doo Tuzla otvorila je 194 poslovnicu-supermarket u Jablanici ukupne površine oko 1.000 metara kvadratnih, vlastitog prostora,  na dvije etaže sa maloprodajom prehrambene i robe široke potrošnje.

POTPISANI UGOVORI SA VOLONTERIMA U OPĆINI JABLANICA

Općinski načelnik Salem Dedić u utorak 15.01.2019. godine priredio je prijem i potpisao ugovore sa volonterima-osobama bez radnog iskustva sa završenim VII stepenom stručne spreme,  angažovanim  na jednogodišnje  stručno osposobljavanje u općinskom organu uprave općine Jablanica.

PREZENTACIJA MOGUĆNOSTI ZAPOŠLJAVANJA U IT SEKTORU

U subotu 12. januara 2019. godine u sali sa sjednice Općinskog vijeća Jablanica, osnivač i vlasnik IT kompanije „DDC“ iz Sarajeva, održao je  predavanje o značaju  primjene informatičkih alata i tehnologije u savremenom poslovanju i biznisu. Mladi jablaničani, njih oko trideset, pokazali su veliko interesovanje za vrijednost ovakvog tipa sticanja znanja i upoznavanja lokalne zajednice sa mogućnostima primjene savremenih tehnologija u realnim uslovima poslovanja. 

OBAVJEŠTENJE O PRIJEMU VOLONTERA NA RAD U OPĆINSKOM ORGANU UPRAVE

Obavještavaju se lica koja su aplicirala po Javnom pozivu, da je Općinski načelnik, općine Jablanica,  u skladu sa Programom prijema lica sa VSS (VII stepen stručne spreme) bez radnog iskustva na stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa (volonterski rad) u organu uprave općine Jablanica, a  na prijedlog  Komisije za odabir kandidata  i Rang liste po Javnom oglasu, donio Odluku o broju i prijemu volontera.

OBAVJEŠTENJE IZ UREDA OPĆINSKOG NAČELNIKA

Općina Jablanica i naš sugrađanin Dino Behrem, vlasnik obrta iz oblasti informacija i komunikacija „BASOFT“ Jablanica,  čiji je program obuke sufinansiran iz budžeta općine Jablanica iz stavke obuka mladih u IT sektoru, pozivaju sve zainteresovane iz oblasti Prodaje, Marketinga, Fejsbuk marketinga, Autorskih prava, Vebrazvoja, Grafickog dizajna, Fotografije, Fotošopa, 3D Modelinga na sastanak  koji će se održati u sali za sjednice Općinskog vijeća Općine Jablanica u subotu 12. januara 2019. godine u 13:00 sati u svrhu upoznavanja i evaluacije potencijalnih kadrova. Na sastanku će se izvršiti prigodna prezentacija uspješnog biznismena iz ove oblasti Adnana Mandže iz Sarajeva.

Božićna čestitka Općinskog načelnika 2019. godine

Svim građanima Bosne i Hercegovine koji Božić slave po julijanskom kalendaru, a posebno građankama i građanima općine Jablanica pravoslavne vjeroispovjesti,  u  ime Izvršnog organa  Općine Jablanica i u svoje lično, u povodu velikog  praznika Božića, upućujem najiskrenije čestitke sa željom da im radost praznika  donese mir,  sreću i blagostanje.

Čestitka u povodu pravoslavnog Božića 2019. godine

U ime Općinskog vijeća Jablanica i svoje osobno ime, upućujem  svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti i iskrene čestitke  svim građanima općine Jablanica u povodu pravoslavnog Božića. Želim da duh Božića svima donese, mir, ljubav i razumijevanje u ozračju obiteljskog zajedništva.