Članak je filtriran: Maj 2018

Ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH, predstavnici Vlada Švicarske i Švedske, te UNDP-a u posjeti općini Jablanica i opštini Nevesinju

U okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini (BiH) ”  na dvije projektne lokacije u općini Jablanici i opštini Nevesinju koje učestvuju u projektu, tokom dva dana u ponedeljak 21.05.2018. i u utorak 22.05.2018. na različitim lokacijma u ovim općinama/opštinama održaće se posjeta terenu kako bi se učesnici upoznali sa postignutim rezultatima projekta.

ODRŽAN 41. I 42. SASTANAK IZVJEŠTAVANJA PO SISTEMU 48

U petak 18.05.2018. godine održani su 41. i 42. redovni sastanci izvještavanja po sistemu 48, kojem su prisustvovali Općinski načelnik, sekretar općinskog organa, pomoćnici općinskog načelnika, službenici na sistemu 48, predstavnik JKP „Jablanica“ dd u stečaju, direktori JU i JP, a razmatrani su izvještaji i analiza zaključka sa predhodnog izvještavanja, te izvještaji i analiza o odgovorima na  pitanja zaprimljenih u Call centru za općinske službe, komunalnu inspekciju Općine Jablanica, JKP „Jablanica“ dd u stečaju za april 2018. godine, izvještaji općinskih službi za april2018. teizvještaji JU i JP za april 2018.

PREDSTAVNICI JP ŽELJEZNICE FBIH U OPĆINI JABLANICA

 

U Općini Jablanica  u četvrtak 17.05.2018. godine održan je radni sastanak Općinskog načelnika Salema Dedića sa saradnicima  i ovlaštenih predstavnika JP Željeznice FBiH iz Sarajeva i Mostara na temu realizacije projekta zaustavljanja putničkih vozova na jablaničkom pristaništu i realizaciji međusobnih obaveza vezanih za ovaj projekat.

Obavještenje o održavanju sesije na temu:„Govor mržnje i zločin iz mržnje“

Asocijacija za demokratske inicijative (ADI) u saradnji sa Općinom Jablanica, a pod pokroviteljstvom međunarodne organizacije za zaštitu ljudskih prava Civil Rights Defenders organizuje info sesiju / sastanak na temu: „Govor mržnje i zločin iz mržnje“ u utorak, 22. maj, 2018. Godine u Sali za sjednice Općinskog vijeća Jablanica. 

Čestitka Predsjedavajućeg OV-a u povodu mjeseca Ramazana

U povodu nastupajućeg mjeseca Ramazana, u ime Općinskog vijeća Jablanica i u svoje ime, svim građanima Jablanica islamske vjeroispovijesti želim sretne i ugodne ramazanske dane, uz iskrene želje da im ovaj blagoslovljeni mjesec oprosta i spasa, obnovi nadu i pouzdanje za izgradnju ljepše i svjetlije budućnosti.

Čestitka općinskog načelnika u povodu nastupajućeg mjeseca Ramazana

U povodu nastupajućeg mubarek mjeseca Ramazana, u svoje ime i u ime Općine Jablanica, svim muslimanima i muslimankama upućujem najiskrenije čestitke sa željom da ove mubarek dane mjeseca Ramazana provedu u ibadetu, dobrom zdravlju i raspoloženju uz svoju porodicu, prijatelje i komšije.

OBAVIJEST O JAVNOJ RASPRAVI - ODLUKA O OPĆINSKIM ADMINISTRATIVNIM TAKSAMA

Obavještavaju se građani, udruženja građana, javna preduzeća i ustanove, pravna i fizička lica, političke organizacije i svi zainteresovani subjekti , da je u skladu sa Zaključkom Općinskog vijeća Jablanica br.: 02-02-950-5/18- XVIII od 10.05.2018. godine, počev od 15.05.2018. godine do 15.06.2018. godine otvorena javna rasprava  o:


Odluci o općinskim administrativnim taksama

Saopštenje iz Ureda Općinskog načelnika

Ured općinskog načelnika izdaje saopštenje povodom lakše saobraćajne nezgode koja se desila u petak 11.05.2018. godine na magistralnom putu M17 u Donjoj Jablanici.