Članak je filtriran: Juni 2017

POŽAR NA OBRONCIMA ČVRSNICE

Jablanički vatrogasci su u subotu 24.06.2017. godine oko 22 sata i 15 minuta dobili obavijest o nastanku požara na obroncima planine Čvrsnice na širem lokalitetu Bijelog potoka, u blizini naselja Kosne Luke u Mjesnoj zajednici Doljani.

ODRŽANA IX SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA JABLANICA

Sjednica je održana u četvrtak  29.06.2017. godine u sali za sjednice Općinskog vijeća Jablanica, sa početkom u 9,00 sati, a završena u 13,18 sati.  Sjednici je prisustvovalo 18 vijećnika.
Na sjednici je usvojen DNEVNI RED

OBILJEŽAVANJE DANA ŠEHIDA U JABLANICI

U ponedjeljak 26.6.2017.godine, drugog dana ramazanskog Bajrama koji se obilježava i kao Dan šehida, u organizaciji porodica šehida i poginulih boraca i općine Jablanica, mješovite delegacije, predvođene jablaničkim imamima,  obišle su  svih 27 mezaristana i šehitluka na području općine Jablanica, a nakon toga u prisustvu velikog broja članova iz redova boračkih kategorija i  građana Jablanice  na gradskom mezaristanu i šehitluku   „Jasen“ u Jablanici poklonjena je dova Jasin-šerif za duše svih šehida. Rodbini, saborcima, prijateljima i brojnim građanima Jablanice u ime medžlisa IZ Jablanica obratio se glavni imam  Ekrem ef. Hodžić.

Bajramska čestitka Općinskog načelnika

Povodom završetaka mjeseca Ramazana i nastupajućeg velikog praznika Ramazanskog Bajrama, u ime Općine Jablanica i u svoje lično ime, upućujem iskrene čestitke muslimanima u Jablanici, Bosni i Hercegovini i dijaspori.

Bajramska čestitka predsjedavajućeg Općinskog vijeća

Svim građanima islamske vjeroispovjesti u u ime Općinskog vijeća Jablanica  i u svoje lično ime upućujem najiskrenije čestitke povodom završetaka mjeseca Ramazana i nastupajućeg velikog praznika Ramazanskog Bajrama.

PROJEKAT PROŠIRENJA VIDEO NADZORA U ULICI KOMUNE VEJLE

U skladu  sa Operativnim-akcionim planom implementacije projekata Integralne strategije razvoja općine Jablanica za 2017.godinu, preduzeće „Kamer Comerce“d.o.o. Ilidža proteklih dana izvršilo je nabavku i montažu  opreme u sklopu projekta proširenja video nadzora u užem gradskom jezgru u ulici Komune Vejle.

ZAKAZANA 9. SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA JABLANICA

Na osnovu člana 18. stav 2.  i  člana 71. stav 1. Poslovnika o radu Općinskog vijeća  Jablanica (“Službeni glasnik Općine Jablanica”,  broj: 4/09, 7/10, 7/15 i 8/16), Predsjedavajući Općinskog vijeća Mate Mijić  sazvao je 9. Sjednicu  Općinskog vijeća Jablanica.
Sjednica će se održati dana 29.06.2017. godine (četvrtak), u sali za sjednice Općinskog vijeća Jablanica, sa početkom u 9,00 sati.

OBILJEŽEN DAN CIVILNIH ŽRTAVA RATA OPĆINE JABLANICA

U povodu 19. juna, Dana civilnih žrtava rata općine Jablanica u ponedjeljak 19.06.2017. godine, u organizaciji Udruženja građana civilnih žrtava rata Jablanica,  na prigodan i dostojanstven način, odana je pošta  za 39  nevinih građana Jablanice-civila, ubijenih u posljednjem odbrambeno-oslobodilačkom ratu  „1992-95“na području općine Jablanica.