Članak je filtriran: Februar 2017

Svečana sjednica – akademija Općinskog vijeća Jablanica u povodu 1. marta – Dana nezavisnosti BiH

U povodu 1. marta – Dana nezavisnosti  BiH, u utorak 28.02.2017. godine održana je  Svečana sjednica Općinskog vijeća Jablanica u kino sali u Jablanici uz prisustvo općinskih vijećnika, Općinskog načelnika Salema Dedića, predstavnika javnog, privrednog i kulturnog života u općini Jablanica kao i predstavnika vjerskih institucija i zajednica. Poslije intoniranja himne BiH i odavanja pošte svima onima koji su dali svoje živote za slobodnu Jablanicu i Bosnu i Hercegovinu prisutnima se obratio i čestitao Dan nezavisnosti BiH predsjedavajući OV-a gosp. Mate Mijić.

Javni oglas za izbor i imenovanje članova Nadzornog odbora JP "Sportski centar Jablanica" d.o.o. Jablanica

Na osnovu člana  8.  Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Federacije BiH (,,Službene novine FBiH,,  broj: 12/03, 34/03 i 65/13) Odluke o postupku imenovanja upravnih odbora subjekata čiji je osnivač Općina Jablanica i kriteriji za izbor i ocjenjivanje kandidata za imenovanje   («Službeni glasnik Općine Jablanica», broj: 6/13), člana 9. Odluke o osnivanju Javnog preduzeća „Sportski centar Jablanica“ d.o.o Jablanica ("Sl. glasnik općine Jablanica", br. 6/16, 7/16), člana 34. i 41. Statuta Javnog preduzeća „Sportski centar Jablanica“ d.o.o Jablanica br. 02-02-2326-5/16-II-RG-I-2 od 28.12.2016. godine, Odluke o objavljivanju  javnog oglasa za  izbor kandidata za članove  Nadzornog odbora JP "Sportski centar Jablanica" d.o.o. Jablanica br. 02-51-550-1/17-RG-II od 21.02.2017. godine, Rješenja OV-a Jablanica o imenovanju radne grupe koja vrši ovlaštenja skupštine u  JP "Sportski centar Jablanica" d.o.o. Jablanica  br. 02-02-2326-5/16 – II od 10.12.2016. godine, Radna grupa koja vrši ovlaštenja skupštine u JP "Sportski centar Jablanica" d.o.o. Jablanica, o b j a v lj u j e

 J A V N I  O G L A S
za  izbor i imenovanje članova Nadzornog odbora
Javnog preduzeća "Sportski centar Jablanica" d.o.o. Jablanica

Zajednička čestitka u povodu 1. marta - Dana nezavisnosti BiH

Građankama i građanima Jablanice,  kao i svim građankama i građanima jedine nam domovine Bosne i Hercegovine, u ime Općinskog vijeća Jablanica i općinskog Izvršnog organa, te u svoje lično,  upućujemo iskrene čestitke u povodu obilježavanja 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Vodeći se načelom,  da domovine nema bez nas i nas bez nje, i da njena nezavisnost znači našu slobodu, želimo Vam sretan 1. mart – Dan nezavisnosti jedine nam domovine, uz želju da ovaj praznik provedete u zdravlju i dobrom raspoloženju.

OKRUGLI STO NA TEMU „ULOGA VJERNIKA U IZGRADNJI MIRA“

U okviru pružanja podrške PRO-Budućnost  u implementiranju projekta u lokalnoj zajednici Općine Jablanica i saradnji u projektu na izgradnji povjerenja, odgovornosti i razumijevanja za budućnost građanki i građana Općine Jablanica u ponedjeljak 27.02.2017.godine u prostorijama Omladinskog kluba “Pod istim suncem” Jablanica održan je Okrugli sto “Naši razgovori” na temu “Uloga vjernika u izgradnji mira”. 

SVEČANO OBILJEŽEN DAN OPĆINE JABLANICA „22.FEBRUAR“ 2017. GODINE

U skladu sa Programom obilježavanja Dana općine Jablanica „22 februar“, aktivnosti su započele u subotu 18.02.2017. godine, održavanjem Međunarodnog stonoteniskog turnira i održavanjem Državnog prvenstva u tavli- I rejting turnir „Jablanica 2016“.  U nedjelju 19.02.2017. godine  upriličeno je  svečano potpisivanje ugovora o  stipendiranju  učenika i  studenata za školsku 2016/2017.  te  u utorak 21.02.2017.godine otvoranjem Izložbe umjetnina jablaničkog kraja  na kojoj su se predstavili UŽ „Most,  BZK „Preporod,“ LUG „Neretva Art“ i samostalni umjetnici te održan svečani koncert kulturno-umjetničkih društava i jablaničkih mladih  interpretatora.

Obavještenje o uplati stipendija

Obavještavaju se učenici i studenti korisnici stipendija za školsku/akademsku 2016/2017. godinu koje dodjeljuje Općina Jablanica, da će u srijedu 22. februara  2017. godine biti izvršena uplata stipendija  za januar i februar 2017. godine.

Čestitka i poruka Općinskog načelnika i Predsjedavajućeg OV-a u povodu 22. februara Dana općine Jablanica 2017. godine

DRAGE SUGRAĐANKE I SUGRAĐANI

„22.  FEBRUAR JE“ JEDAN OD NESUMNJIVO NAJZNAČAJNIH DATUMA IZ NAŠE NOVIJE PROŠLOSTI KOJEG SA  PONOSOM OBILJEŽAVAMO. I OVE, KAO I PRETHODNIH GODINA,  NASTOJIMO DA JABLANICA SVOJ VELIKI DAN DOČEKA U ŠTO LJEPŠEM I SVEČANIJEM RUHU. OPĆINSKO VIJEĆE I OPĆINSKI NAČELNIK ZAJEDNO SA ORGANOM UPRAVE, NASTOJALI SU DA U SKLADU SA  SVOJIM ZAKONSKIM I  STATUTARNIM OBAVEZAMA I PROGRAMIMA RADA UČINE MAKSIMUM KAKO BI U NAŠOJ OPĆINI OSIGURALI  RAVNOMJERAN NAPREDAK U MNOGIM SFERAMA ŽIVOTA. ČINIMO TO  U  VREMENIMA  OTEŽANOG PRIVREĐIVANJA, PA JE SVAKI  REALIZIRANI PROJEKAT, VELIK I ZNAČAJAN ISKORAK ZA  SVE NAS GRAĐANE JABLANICE.

Javni konkurs za prijem u radni odnos odgajatelja na određeno vrijeme

Na osnovu člana 30. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju ( Sl.novine HNK-a broj 5/2000 ), člana 26. Pravila Javne ustanove i Odluke  Upravnog odbora broj 88-1/17 od 15.02.2017. godine, Upravni odbor Javne ustanove dječije obdanište „Pčelica „ Jablanica raspisuje:


JAVNI KONKURS
za prijem u radni odnos odgajatelja na određeno vrijeme